Karidesli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
200gr karides
3bardak et suyu
1bardak süt
1fincan sirke
1kaşık margarin
3fincan tereyağı
100gr kaşar peyniri
150gr çiğ krema
1kaşık un
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda ıslatın 20dk beklesin, başka bir kapta sirkeli su ile karidesleri haşlayın. Soğuk suyun altına tutarak kabuklarını soyarsınız. Yıkadığınız pirinci tereyağında kavurup tavuk suyu dökerek pişmeye bırakın. Bir kuşanede de margarini eritip unu kavurun, buraya sıcak sütü karıştırarak yedirin ve 5dk pişirin. Ocaktan alıp içine çiğ kremayı, kaşar peynirini, tuz ve biberi katın. Kabuklarını soyduğunuz karidesleri bu sosa aktarın, iyice karıştırın. Demlenmiş pilava sosun yarısını döküp karıştırın ve fırın kabına koyun. Sosun kalanını da üzerine yayıp 170derecede 10dk kızartın; sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Karidesli Pilav tarifi, Karidesli Pilav nasıl hazırlanır, Karidesli Pilav nasıl yapılır, Karidesli Pilav yemek tarifi, Karidesli Pilav yapılışı