Helva-i Hakani
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr margarin
500gr nişasta
500gr un
500gr pirinç unu
2lt süt
2kg şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak harmanlayın. Bunları kızdırdığınız yağda 45dk kavurun. Bir kapta da süt ve şekeri kaynatın. Kıvamı gelen helvaya sütü döküp kapak kapatın. en kısık ateşte sütü çekene kadar demlendirin.(15dk) Tabaklara koyarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Helva-i Hakani tarifi, Helva-i Hakani nasıl hazırlanır, Helva-i Hakani nasıl yapılır, Helva-i Hakani yemek tarifi, Helva-i Hakani yapılışı