APTİGOR KÖFTE
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 KG KEMİKSİZ KUZU BUDU
250 GR BEYAZ KÖFTELİK BULGUR
YARIM KİLO YOĞURT
BİR BAŞ SARMISAK
BİR TATLI KAŞIĞI KEKİK
BİR ORTA BOY SOĞAN
BİR ÇAY KAŞIĞI ACI TOZ BİBER
DOLUCA İKİ YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YETERİNCE TUZ.
HAZIRLANIŞI
BİR GÜN ÖNCEDEN ETLER SİNİRİNDEN AYRILIP KEKİK VE TUZLA BERABER DİNLENMEYE BIRAKILIR.ET DÖVECEĞİYLE DÖVÜLEN ETLERBULGURLA BERABER BİRBİRİNE YEDİRİLİP ORTABOY SOĞAN BÜYÜKLÜĞÜNDE YUMAK YAPILIR.BİR TENCEREYE TEREYAĞI KONULUR.HAVİF ATEŞTE ERİTİLİP İÇİNE KÜÇÜK KÜPÇÜKLERE DOĞRANMIŞ SOĞAN ATILIR HAFİF SARARINCA İÇİNE BİRAZ TOZ BİBER ATILIR .KÖFTELER SIRAİLE YAĞA KONUR ATIM KIZARDIKTAN SONRA İÇİNE KÖFTELERİ AŞACAK YETERLİLİKTE SU KONUR.ÇOK KISIK ATEŞTE YARIM SAAT PİŞİRİLİR.DAHA SONRA DİNLEDİRİLEREK
ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN