tavuk kroket
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5 silme yk un
300 gr haşlanmış tavuk eti
1 sb tavuk suyu
1 yk tere yağı
100 gr kasar peyniri (rendelenmiş)
1 adet yumurta
maydanoz
kara biber
kırmızı biber
kimyon
tuz
galeta unu
HAZIRLANIŞI
başamel sos tereyağını eritin unu ekleyin süreklı karıstırarak kavurun.ılıtılmıs tavuk suyunu kavrulmus una ekleyin iyicekarıstırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
haşlanmış tavuk etını rondoda kaşar peynırı ıle bırlıkte kıyın.daha sonra maydonazlarıda karısıma ekleyıp ıyıce kıyın ve karıstırın.içerisine karabiber,kırmızı biber,kimyon ve tuz ekleyın.
hazırlamıs oldugumuz malzemelerle başamel sosunu karıstırın.
hazırlamış oldugumuz malzemeyı en az 2 saat buzdolabında bekletin.
bekletmıs oldugumuz harcı ıster küçük toplar seklınde ıster küçük köfteler şeklınde şekıllendırınız.ve bir tabaga diziniz.
(şekıllendırırken yanınızda bı kasade su bulundurun ve elınızı kasedekı suyla ıslatın)
şekıllendırdıgımız harcı once yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak 190'C ısıtılmıs yagda kızartın.
yanında patates püresiyle servis yapabilirsiniz. afiyet olsun )