Chateau Brillant
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
400 gr sığır fileto
tuz
karabiber
3 çorba kaşığı yağ
4-5 mantar
2 domates
maydanoz
sos için;
1/2 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
karabiber
1/2 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı tereyağ
1/4 limon suyu
tuz
1 çorba kaşığı maydanoz
HAZIRLANIŞI
Fileto yassılaştırıp tuz ve karabiberle yağlı ızgarada pişirilecek.Domatesler ikiye bölüp yine ızgarada pişirilecek.Mantarlar tereyağında soteleyip domateslerin üzerine dökülecek.
SosSirke,karabiber,soğanı kaynatıp sıcaklığı geçince tuz,yumurta sarısı ve limon suyunu ilave edilecek.Yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırılacak.Ilık hale gelince tereyağ ve maydanoz eklenecek.
Servis tabağına koyduğumuz filetoların üzerine hazırlanan bu sos dökülecek,yanına ızgarada pişen domatesler ve üzerine mantarlar konulacak..
Afiyet olsun...