Chateau Brillant

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400 gr sığır fileto
tuz
karabiber
3 çorba kaşığı yağ
4-5 mantar
2 domates
maydanoz

sos için;
1/2 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
karabiber
1/2 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı tereyağ
1/4 limon suyu
tuz
1 çorba kaşığı maydanoz




HAZIRLANIŞI

Fileto yassılaştırıp tuz ve karabiberle yağlı ızgarada pişirilecek.Domatesler ikiye bölüp yine ızgarada pişirilecek.Mantarlar tereyağında soteleyip domateslerin üzerine dökülecek.
SosSirke,karabiber,soğanı kaynatıp sıcaklığı geçince tuz,yumurta sarısı ve limon suyunu ilave edilecek.Yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırılacak.Ilık hale gelince tereyağ ve maydanoz eklenecek.
Servis tabağına koyduğumuz filetoların üzerine hazırlanan bu sos dökülecek,yanına ızgarada pişen domatesler ve üzerine mantarlar konulacak..
Afiyet olsun...

Anahtar Kelimeler: Chateau Brillant tarifi, Chateau Brillant nasıl hazırlanır, Chateau Brillant nasıl yapılır, Chateau Brillant yemek tarifi, Chateau Brillant yapılışı