Böbrek Sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Böbrekleri ince ve küçük küpler olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Soğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve maydanozu ekleyin.

Anahtar Kelimeler: Böbrek Sote tarifi, Böbrek Sote nasıl hazırlanır, Böbrek Sote nasıl yapılır, Böbrek Sote yemek tarifi, Böbrek Sote yapılışı