Piliç Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet piliç
2adet soğan
3adet domates
2adet patates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Piliçleri temizleyip tütsüleyin, tüy kalmasın. Yıkadıktan sonra parçalara ayırın. Yağları bir tencerede kızdırıp piliçleri burada kızartın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, kızaran piliçlere katıp hafif kavurun; ardından kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın. Tuz ve baharat ekleyip suyu katın; 1,5saat kaynatıp sıcak olarak servis edin. 1saat kaynattıktan sonra içine minik doğradığınız patatesleri de katın, pişsinler.

Anahtar Kelimeler: Piliç Yahnisi tarifi, Piliç Yahnisi nasıl hazırlanır, Piliç Yahnisi nasıl yapılır, Piliç Yahnisi yemek tarifi, Piliç Yahnisi yapılışı