Kaymaklı Elma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg elma
200gr kaymak
3,5bardak su
2bardak şeker
½ limon




HAZIRLANIŞI

Yayvan bir tencere içine suyu koyun, elmaların kabuklarını soyarak ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp tenceredeki suyun içine koyun. Kapağını kapatın ve kuvvetli ateş üzerinde elmalar yumuşayana kadar haşlayın. Elmalar yumuşadığı vakit tencereye şekeri ve limon suyunu ilave edin, orta ateşe geçip 15dk daha kaynatın. Zamanı dolunca soğumaya bırakın, iyice soğuyan elmaları oyuk kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına çıkartarak oyuk kısımlarına kaymak yerleştirin ve servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Elma Tatlısı tarifi, Kaymaklı Elma Tatlısı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Elma Tatlısı nasıl yapılır, Kaymaklı Elma Tatlısı yemek tarifi, Kaymaklı Elma Tatlısı yapılışı