Kaz Budu Dolması
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet kaz budu
1adet kaz ciğeri
1adet kaz yüreği
200gr koyun kıyması
3adet domalan
1adet yumurta
100gr sosis
50gr rendelenmiş kaşar peyniri
50gr margarin
zeytinyağı
5dal maydanoz
½ bardak beyaz şarap
1kaşık brandy
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz.