BOHÇA BÖREK

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 ADET YUFKA,1 BARDAK YOĞURT,1 BARDAK SIVI YAĞ,3 ADET YUMURTA,BİR YUMURTA SARISI(ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN),YARIM KİLO LOR PEYNİRİ,YARI DEMET MAYDONOZ




HAZIRLANIŞI

yoğurt,sıvı yağ,yumurta derin bir kapta çırpılır. MAYDONOZLAR YIKANIP İNCE İNCE KIYILIR VE LOR PEYNİRİNİN İÇİNE KARIŞTIRILIR.YUFKANIN BİR TANESİ TEZGAHIN ÜSTÜNE AÇILIR VE İÇİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ SIVI KARIŞIMDAN FIRÇA YARDIMIYLA AZ MİKTARDA YEDİRİLİR.İLK ÖNCE İKİ YANDAN DAHA SONRA YUKARI VE AŞAĞIDAN YUFKA KAPATILIR.(BOHÇA ŞEKLİNDE)ELDE EDİLEN KARE ŞEKLİNDEKİ BU YUFKA BIÇAK YARDIMIYLA 4 EŞİT PARÇAYA KESİLİR.DAHA SONRA HER BİR KARE ŞEKLİNDEKİ YUFKALARIN İÇİNE LOR PEYNİRİNDEN KOYULUP BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR.HER BİR YUFKA BU ŞEKİLDE HAZIRLANIR.BİR YUFKADAN TOPLAM 4 BOHÇA ÇIKAR.YAĞLANMIŞ EPSİDE ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN...

Anahtar Kelimeler: BOHÇA BÖREK tarifi, BOHÇA BÖREK nasıl hazırlanır, BOHÇA BÖREK nasıl yapılır, BOHÇA BÖREK yemek tarifi, BOHÇA BÖREK yapılışı