AFYON LOKUMU

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

100 GR MARGARİN
4 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 LT SÜT
1 PK VANİLYA
1 PK KAKAOLU BİSKÜVİ




HAZIRLANIŞI

ORTA BOY TENCEREDE MARGARİNİ ERİT VE UNU EKLE BİRLİKTE KAVUR UN KOKUSU GİTTİKTEN SONRA SÜTÜ VE ŞEKERİ EKLE PİŞİR KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN AL HİNDİSTAN CEVİZİ VE VANİLYAYI EKLE MİKSERLE ÇIRP. KOKULU BİSKÜVİLERİ UN HALİNE GETİRİP TEPSİYE YAY ÜZERİNE MUHALLEBİYİ DÖK SOĞUDUKTAN SONRA RULO HALİNE GETİR SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: AFYON LOKUMU tarifi, AFYON LOKUMU nasıl hazırlanır, AFYON LOKUMU nasıl yapılır, AFYON LOKUMU yemek tarifi, AFYON LOKUMU yapılışı