patatesli rulo
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 tane yufka, 6 adet patates, 3 yumurta, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt, yarım demetmaydonoz,bir çay kaşığı tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
patatesler haşlanır,rendelenir ve içine ince kıyılmış maydonoz ve tuz ile karabiber eklenir.ayrı bir kapta sıvı yağ, yumurta ve süt çırpılır.yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir üzerine hazırlanan sıvı karışımdan bir kepçe kadar sürülür ve üzerine ikinci yufka serilir.kalan sıvı karışım patateslerin içine eklenir ve karıştırıldıktan sonra yufkanın üzeine dökülüp heryerine yayılır.son yufkayla üzeri kapatılıp rulo şeklinde sarılır.üzeri nemli bezle örtülüp dolapta bir saat bekletildikten sonra dilimlenerek ısınmış fırında pişirilir. afiyet olsun...
Anahtar Kelimeler: patatesli rulo tarifi, patatesli rulo nasıl hazırlanır, patatesli rulo nasıl yapılır, patatesli rulo yemek tarifi, patatesli rulo yapılışı