Özbek Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

* 200gr prinç,
* 50 gr zeytin yağı,
* 100gr dana kuşbaşı,
* 100gr soğan, 100gr havuç,
* 50gr nohut,
* 25 gr kuru uzum,
* bir baş sarımsak ve baharatlar.(kara biber,kimyon, nane ve diğerleri ve isteğe göre değişir)




HAZIRLANIŞI

* Zeytin yağını kızdırın
* Kuşabaşı doğralmış etleri ilave edin.
* İnce doğralmış soğanı bırkaın.
* Soğan pembeleşip, et suyunu çekinceye kadar ikisini beraber kavurun.
* İnce ve özel şekilde doğralmış havucu kazana(tencere) atın ve havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun.
* 2 Su bardağı kaynamış suyu tuz ile beraber kazana(tencere) ilave ediyoruz.
* Suyun üzerine baldo pirinci serperek yayıyoruz ve 25 dakkika demlenmesi için kazanın(tencerenin) kapağını kapatıyoruz.
* Pişen pilavmızı iyce karıştıryoruz ve porselen tabakta servis yapıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun

Bu Lezzeti bire bir tadına varmak için;

SAMARKAND SOFRASI na uğrayın Estergon kalesi Keçiören-Ankara

e-mail samarkandsofrasi@hotmail.com

Anahtar Kelimeler: Özbek Pilavı tarifi, Özbek Pilavı nasıl hazırlanır, Özbek Pilavı nasıl yapılır, Özbek Pilavı yemek tarifi, Özbek Pilavı yapılışı