Ris a'la mande ( pirincli tatli )

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Danimarka Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 litre süt
125 g pirinc ( tatli icin olani )
yarim caykasigi tuz
1 tatli kasigi vanilya sekeri

75 g kabugu soyulmus, ince kiyilmis badem
2.5 kahvefincani kremsanti




HAZIRLANIŞI

1. Tencere sutu koy ve icine pirinci, tuzu ve vanilya sekerini ilave edip kisik ateste 45 dak kaynat. ara sira karistirki dibine tutmasin
2. pirinc iyice yumusak olunca, 45 dakika kaynadikdan sonra atesten alinip sonumaya birakilacak
3. Bademleri soyulmus degilse, bir kucuk tencerede su kaynat ve altini kapat. icine bademleri at ve 10 dak beklediksen kabuklarini soymaya basla. kabuklari soyuldukdan sonra once kiymaya basla bademler
4. kiyilmis bademleri sogumus pirinc lapasinin icine koy ve iyice karistir.
5. krem santiyi yap
6. krem santinin icine pirinc lapasini ilave et. krem santi pirinc lapasindan daha fazla olacak. eger krem santi az geldiyse arziya gore daha fazla yapilip pirinc ile karistirilir.
7. sekeri az ise biraz seker ile tatlandirin.

afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: Ris a'la mande ( pirincli tatli ) tarifi, Ris a'la mande ( pirincli tatli ) nasıl hazırlanır, Ris a'la mande ( pirincli tatli ) nasıl yapılır, Ris a'la mande ( pirincli tatli ) yemek tarifi, Ris a'la mande ( pirincli tatli ) yapılışı