kısır
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 kg. bulgur. 1demet yeşilsoğan. 1demet maydanoz. 1 çaybardağı ayçiçek yağı. 1,5 çorba kaşığı çiğköftelik baharat. 1/2 kaşık nane. 1 limon. 2 kaşık biber salçası. 2 kaşık domates salçası. tuz .1 tane göbek
HAZIRLANIŞI
bulgur yıkanır ve ıslatılır bir süre çekinceye kadar bekletilir içine yağ ve baharatlar konarak iyice karıştırılır sonra salçalar konarak karıştırılır limon ilave edilip maydanoz.soğan ve göbek ilave edilir karıştırılır .servis yapılır
Anahtar Kelimeler: kısır tarifi, kısır nasıl hazırlanır, kısır nasıl yapılır, kısır yemek tarifi, kısır yapılışı