ISLAK KEK

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 YUMURTA
3 SU BARDAGI SÜT
3 SU BARDAGI ŞEKER
3,5 SU BARDAGI UN
1 PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMATOZU
1PAKET VANİLYA
2 PAKET KAKAO




HAZIRLANIŞI

YUMURTALARI ŞEKERLE ÇIRPIN SÜT,KAKAO VE ERİTİLMİŞ MARGARİNİDE İLAVE EDEREK ÇIRPIN VE BU KARIŞIMDAN 1,5 SU BARDAGI AYIRIN DAHA SONRA KALAN KARIŞIMA UN KABARTMATOZU VE VANİLYAYI İLAVE EDİN YAGLANMIŞ UNLANMIŞ YAKLAŞIK 28cm ÇAPLARINDA TEPSİYE DÖKÜN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 40 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ AYIRDIGINIZ KARIŞIMI ÜZERİNE EŞİT OLARAK GEZDİRİN SOSUNU ÇEKİNCE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİN.

AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: ISLAK KEK tarifi, ISLAK KEK nasıl hazırlanır, ISLAK KEK nasıl yapılır, ISLAK KEK yemek tarifi, ISLAK KEK yapılışı