cimcik
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 çorba kaşığı kalın bulgu
2 su brd. un
1 çay kaş. tuz
1 çay kaş. pul biber
300 gr. kuzu eti(arzuya göre istenen et olabilir)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bulgur un tuz ve biberi biraz suyla katı bir hamur olana kadar
yoğurun.Elde ettiğiniz hamurdan elinize bir miktar alarak inceltin.
Bu inceltilmiş hamurdan cimcik cimcik kopararak bir kaba biriktirin.Daha sonra etinizi bir tencerede biraz yağ ile kavurun.Başka bir tencerede tıpkı bulgur pilavı yapar gibi yağı ve soğanı kavurun.Sonra sırayla biber,domates ve salçayı ekleyin,bunun üzerine iki su bardağı su koyarak kaynatın.Su kynamaya başlayınca cimcik hamurlrı içine dökün.Tıpkı bulgur pilavı gibi demlendirin.Kavurduğunuz eti üzerine dökün ve servis yapın.Afiyet olsun...