kayık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

piriç pilavı tavuk gögsü maydanoz karabiber tuz un su sarmısak yogurt kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

tavuk göğüslerini bol suda haşlayın. pirinç pilavına maydznozu ince ince kıyın karabiberi ekleyin.arzu ederseniz haşlanmış tavuk gögüslerinden doğrayıp harca ekleyebnilirsiniz. un su ve tuz ile açılacak sertlikte hamuru hazırlayın. hamuru bezelere ayırın.mantı yufkası gibi açın.3cm ye 3cm karelere bölün mantıda olduğu gibi.içine hazırladıgınız harcı koyup kayık şeklinde kapatın.yağlanmış tepsiye dizin.fırında kıtır oluncaya kadar pişirin.kayıklar sıcakken tiftilmiş tavuk göğüslerini üzerine yayın ve tavuk suyunu kayıkların yarısına gelecek şekilde dökün tepsinin ağzını kapatıp yumuşamaya bırakın.servis yaparken sarmısaklı yoğurt ve pul biberle süsleyin

Anahtar Kelimeler: kayık tarifi, kayık nasıl hazırlanır, kayık nasıl yapılır, kayık yemek tarifi, kayık yapılışı