Mantarlı Poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru;
1 paket yumuşatılmış margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Aldığı kadar un (poğaça hamurundan az yumuşak olacak)

İçi;
400-500 gr mantar
1 ortaboy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Yapılışı
Herşey normal poğaça gibi tüm malzemeler katılıp yoğurulacak.
İç hazırlanışı Mantarlar ayıklanıp yıkanır küçük küçük doğranır, az yağda soğan kavrulur, salça ve tuz eklenir. Üzerine mantarlar ilave edilir kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Sonra poğaça şeklinde hamur açılır içine soğumuş malzemeden konur ve kapatılır.
Poğaçalar kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet Olsun....
Ayşegül BİLİCİ

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Poğaça tarifi, Mantarlı Poğaça nasıl hazırlanır, Mantarlı Poğaça nasıl yapılır, Mantarlı Poğaça yemek tarifi, Mantarlı Poğaça yapılışı