sarmısaklı tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet tavuk gögsü 2 adet yumurta haslanmıs2 dis sarmısak zeytinyagı limon 3,4 adet kornison tursu




HAZIRLANIŞI

2 adet tavuk gögsü haslanıp didiklenir,bir kaseye konur yumurtalar haslandıktan sonra beyazı ve sarısı ayrılır bayzını minik parcalara bölünür.didiklenmis tavuk parcalarına ileve edilir.Kornison tursuları ufak kare olarak dogranır tavuklara ilave edilir.Yumurtanın sarısı tel süzgecten gecirilir icine zeytinyagı limon sarmısak ezilerek konur karıstırılıp tavuk kasesine dökülür daha sonra hepsi karıstırılıp servis tabagına konur afiyet olsun.

Anahtar Kelimeler: sarmısaklı tavuk tarifi, sarmısaklı tavuk nasıl hazırlanır, sarmısaklı tavuk nasıl yapılır, sarmısaklı tavuk yemek tarifi, sarmısaklı tavuk yapılışı