mücver

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4-5 adet kabak
4-5 taze soğan
1 tane ufak boy havuç
dereotu
2 adet yumurta
un
karabiber tuz




HAZIRLANIŞI

Rendelediğiniz kabakların suyunu iyice sıkın.Diğer tarafta soğanları ve dereotunu kıyın. Küçük boy havucu rendeleyin.
Kabak,soğan,dereotu ve havucu karıstırın.İçine 2 yumurta kırın ve alabildiğine un koyun.Doğru kıvamı anlayabılmek için bir yemek kaşığı ile karışımdan alın.Eğer karışım kaşıktan düzgün bir şekilde düşüyorsa kıvam doğrudur.Fazla un koyarsanız mücver katı olur.çok az koyarsanız sulu olup tavada dağılır.
Ayçiçek yağını tavada kızdırın.Karışımı yemek kaşığı ile alıp yağa koyun.Arkalı önlu kızartın.Kızarttıgınız mücverlerı peçetelerin üstüne alarak fazla yağını alın.
Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: mücver tarifi, mücver nasıl hazırlanır, mücver nasıl yapılır, mücver yemek tarifi, mücver yapılışı