ıspanaklı pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
malzemelerı.
yarım kilo ıspanak yaprakları robattan gecir
3 yumurta
1.5 sb şeker
1 sb sıvıyağ
2.5 sb un
1 pk.kabartma tozu
1 pk vanilya
muhallebısı
1 pk vanılyalı pudıng
yarım kilo sut TENCEREDE PİŞİR ILIT
uzerıne
1 pk kremsantı
1sb sut CIRPILACAK
HAZIRLANIŞI
yumurtayı ve şeker cırpılır.sıvıyag. ıspanak. un vanılya. k.tozu
karıstırılarak yuvarlak 33 cm buyuk fırın kabında 170 derecelık fırında pişirilir.
kekı ılıtıp 1 parmak kalınlıgında kenarları kesilir.(kenarlarını elle ufalanır)
normal pasta yapar gibi ortadan 2ye kesilir.ortasına muhallebisi
konur.üstünü diger kekle kapatılır.hazırlanmış kremşanti sürünür.
üzerine ufalanmış kek serpilir.
not
(sebze yemeyen cocuklar ıcın ideal bir tarıf pek zorda degıl)
Anahtar Kelimeler: ıspanaklı pasta tarifi, ıspanaklı pasta nasıl hazırlanır, ıspanaklı pasta nasıl yapılır, ıspanaklı pasta yemek tarifi, ıspanaklı pasta yapılışı