Muhallebili Kadayıf

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr kadayıf
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
1lt süt
1,5 fincan(Türk kahvesi fincanı) un
1,5 fincan( " " " ) buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 kutu çiğ krema(200gr)




HAZIRLANIŞI

Kadayıfı bir gece önceden didikleyerek temiz bir örtü üzerine serip kurutalım.Kuruyup iyice ufaladıktan sonra derin bir tavada yağ ile kavuralım.Kavurma işlemine devam ederken toz şeker ve cevizi ilave edelim.Kehribar rengini alınca ocağın altını kapatalım.Karışımın yarısını kare veya dikdörtgen bir cam kabın tabanına yayalım,diğer yarısını tavada bırakalım.
Muhallebisi için bir tencereye sütü,şekeri,unu ve nişastayı alalım.Bir çırpıcı yardımıyla topak olmaması için devamlı karıştırarak orta ateşte pişirelim,kaynamaya başlayınca altını kısalım,iki-üç dk. sonra ocaktan alıp kremayı ekleyip mixerle iyice çırpalım.Çırpma işleminden sonra muhallebiyi soğumaya bırakalım.Oda sıcaklığına geldikten sonra muhallebiyi kadayıfın yarısını serdiğimiz kaba dökelim ve buzdolabında iyice soğutalım.Kadayıfın diğer yarısını servisten az evvel muhallebinin üzerine yayalım ki kıtır olsun.Kare şeklinde kesip servis edelim.AFİYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Muhallebili Kadayıf tarifi, Muhallebili Kadayıf nasıl hazırlanır, Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır, Muhallebili Kadayıf yemek tarifi, Muhallebili Kadayıf yapılışı