Etli Kuru Fasülye
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr. kuru fasulye
250 gr. kuşbaşı
2 baş soğan
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Etli Kuru Fasülye tarifi, Etli Kuru Fasülye nasıl hazırlanır, Etli Kuru Fasülye nasıl yapılır, Etli Kuru Fasülye yemek tarifi, Etli Kuru Fasülye yapılışı