PASTANE KURABIYESI (landöse)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

-250 gr oda sicakliginda margarin, -2 su bardagi budra sekeri, -4 yumurta, -4 su bardagi un, -kurabiyeyi yapistimak icin kayisi marmelati, -1 paket biter cikolata(80gr), -2-3 corba kasigi toz yesil fistik




HAZIRLANIŞI

oda sicakliginda iyice erimis margarini bir kase icerisine aliyoruz. mikserle kopurtuyoruz. Uzerine yavas yavas pudrra skerini ilave ediyoruz. Yumurtalari kirip karistirmaya devam ediyoruz. Uzerine unu ilave edip normal kurabiye hamuru gibi yoguruyoruz. hamurun kivaminin yumusak olmasi gerekiyor. Hamurunuzu hazirladiktan sonra firin tepsimizi yagliyoruz. kurabiye hamurumuzu buyuk santi torbasina doldurup sahadet parmagi buyuklugunde sikiyoruz tepsiye.onceden isitilmis 180 derece firinda hafif renk alana kadar kizartiyoruz. firindan cikarip sogutuyoruz. kurabiyelerin uzerine marmelat surup birlestirip benmari usuluyle eritilmis cikolataya daha sonrada yesil fistiga batiip servis yapiniz.(yesil fistik yoksa bunun yerine hindistan cevizi tozuda kullanabilirsiniz) AFIYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: PASTANE KURABIYESI (landöse) tarifi, PASTANE KURABIYESI (landöse) nasıl hazırlanır, PASTANE KURABIYESI (landöse) nasıl yapılır, PASTANE KURABIYESI (landöse) yemek tarifi, PASTANE KURABIYESI (landöse) yapılışı