Kum Kek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardagı irmik
1 su bardagı un
1.5 su bardagı seker
1 su bardagı hashas tohumu(mavi haşhaş da deniliyor)
1 kabartma tozu
1su bardagı sıvı yag
Şerbeti için;
2 su bardagı su 1.5 su bardagı seker(kendınızde ayarlayabılırsınız)
Krem Şanti;
2poset krem santı
HAZIRLANIŞI
Oncelikle cok kolay bı tatlı oldugunu soylemek ıstıyorum.zahmetlı gıbı duruyor ama gercekten hem cok lezzetlı hemde cok gosterıslı.
oncelıkle kekı malzemelerını katıp kopurunceye dek mıkser yardımıyla karsıtırın.fırınınızı onceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.yaptıgınız kekı 180 derecde 25-30 dakıka pısırın.(kendı fırınınıza gore ısıyı ve vakıtı ayarlayın yeter kı kek olsun.)kek fırındayken krem santıyı hazırlayıp dolabta sogumaya bırakın.
serbetı kekı fırından aldıktan sonra dokun ve bekletın bır sure.
kekın tamamen serbetı cektıgınden ve sogudundan emın oldugunuzda krem santıyı uzerıne doseyın.belırlı katman olussun.(2 cm kadar,tercıhınıze kalmıs)dolapta bıraz bekletın ve sonra afıyetle yıyın..