ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

MALZEMELER
1.1su bardağı pirinç
2.1 su bardağı un
3.1 / 2 paket margarin
4.2 su bardağı süt
5.2 su bardağı şeker
6.100 gr yer fıstığı
7.20 gr Antepfıstığı
8. Yeteri kadar un




HAZIRLANIŞI

YAPILIŞI
Pirinç pilav kıvamında pişecek , un margarin ile ve yer fıstığı ile birlikte pembeleşene kadar kavrulacak.Daha sonra pişmiş olan pirinç ile biraz daha kavrulacak. 2 bardak şeker süt ile kaynatılıp kavrulan karışımın üzerine ilave edilecek katılaşana kadar karıştırılarak kavrulacak daha sonra tepsiye dökülüp Antep fıstığı ile süslenerek servise hazırdır

Anahtar Kelimeler: ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI tarifi, ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI nasıl hazırlanır, ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI nasıl yapılır, ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI yemek tarifi, ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ HELVASI yapılışı