DAYLI PİRİNÇ BÖREĞİ
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
MALZEMELER
1.3 baş büyük soğan
2.250 gr kıyma
3.2 yumurta
4.1 su bardağı mısır özü yağı
5.1 su bardağı süt
6.1\2 paket margarin
7.1 yemek kaşığı salça
8.Yeteri kadar tuz ve karabiber
9.6 adet yufka
102 su bardağı pirinç
HAZIRLANIŞI
YAPILIŞI
2 su bardağı pirinç yağsız olarak pilav kıvamında pişecek. Önce soğan biraz kavrulunca kıyma, margarin ve salça ilave edilip güzelce kavrulacak. Bu karışıma pilav kıvamında pirinç katıp tuzu ve karabiberi de ilave edilerek karıştırılacak Sıvı yağ, süt ve yumurta ayrı bir kapta karıştırılacak.
Tepsi sıvı yağda yağlanıp sırayla yufka tepsiye serilecek şekilde her yufkanın arasına pirinçli hazırlanan süt karışımı sürülecek ve pirinçli malzeme serpilecek en üstündeki yufkanın üzerine süt karışımlı sıvı sürülüp fırına konulacak. Piştikten sonra servise hazırdır.