lokum
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardagı irmik
1 su bardagı su
1 su bardagı toz şeker
1 su bardagı süt
hindistan çevizi üzeri için
istege göre kakao
HAZIRLANIŞI
bütün malzemeyi ( hindistan cevizi hariç) bir tencerede karıştırıp iyice çırpın ve karıştırarak pişirin (tahmini 10 dk)
katılaşınca ateşden alın elinizi ıslatarak sıcakken ceviz büyüklüğünde toplar yapalım yaptığımız topları hindistan cevizine iyice bulayalım en sonunda kürdan batırıp dolapta 5-10 dk bekletelim afiyet olsun
Anahtar Kelimeler: lokum tarifi, lokum nasıl hazırlanır, lokum nasıl yapılır, lokum yemek tarifi, lokum yapılışı