kayseri katmer

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çorba kaşığı sana yağ 5 su bardağı un yeterince su yarım paket margerin 3 çorba kaşığı tahin




HAZIRLANIŞI

5 su bardağı unu genişçe bi kaba alalım una bi tutam tuz ilave edelim ortasını havuz gibi açarak su ve sıvıyağ ilave edelim yumuşak bi hamur yapana kadar yoğur hamıur 15 20 dakka dinlendir hazırladığın hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıpbezeler hazırla bezeyi hafifçe unlanmış zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalım bitarafta erittiğimiz yağın içine tağin koyalım karıştıralımmargarini açtığımız yufkalın üzerine sürelim daha sonra rulo yapalım yufkalarıbütün bezeler bu şekilde hazırlanıp yufkaların yağının donması için buzdolabında bekletelimdaha sonra açarak teflon tavada pişirip servis yapalım afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: kayseri katmer tarifi, kayseri katmer nasıl hazırlanır, kayseri katmer nasıl yapılır, kayseri katmer yemek tarifi, kayseri katmer yapılışı