buhara pilavı
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 bardak pirinç
yarım kilo kuş başı et
yarım kilo havuç
2 baş k.soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
baharat
HAZIRLANIŞI
-pirinçleri kaynar suda 1saat kadar ıslıyoruz
-birtencerede önce ince ince kıyılmış soğanları kavuruyoruz
-sonra kuş başı etleri soğanların üzerine döküp kaurmaya deva deiyoruz
-sonra incecik kıyılmıs havuçlarıda koyarak iyice kavuruyoruz
-daha sonra salçamızı ilave ediyoruz
-üzerini biraz geçecek kadar su ilave ediyoruz
-tuzumuzu ve baharatımızıda ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
-suyunu tamamen çekince daha önceden kaynar suda ısladığımız pirinçleri yıkayarak pişirmiş olduğumuz etin içine ilave ederek biraz daha kavuruyoruz ve 3 su bardağı kaynamış suyu ilave ediyoruz
-kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
Anahtar Kelimeler: buhara pilavı tarifi, buhara pilavı nasıl hazırlanır, buhara pilavı nasıl yapılır, buhara pilavı yemek tarifi, buhara pilavı yapılışı