SÜTLÜ BÖREK
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 YUFKA
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ veya TEREYAĞ
- 1 SU BARDAĞI BEYAZ PEYNİR veya ÇÖKELEK
- YARIM DEMET İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
- 2 YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI SÜT
- ÇÖREKOTU
HAZIRLANIŞI
-YUFKALAR İKİ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR
-SIRASIYLA HER PARÇANIN ÜZERİNEFIRÇAYLA SIVI YAĞ SÜRÜLÜR
-PEYNİR VE MAYDANOZ BİR KAPTA KARIŞTIRILIR
-YUFKALARIN GENİŞ KENARLARINA PEYNİR KOYULUP DÜRÜLÜR,BİR UCU SABİT KALACAK ŞEKİLDE DÖNDÜRÜLEREK YUVARLANIR
-BÜTÜN YUFKALAR BU ŞEKİLDE,YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR
-BİR KAPTA YUMURTA VE SÜT KARIŞTIRILIP BÖREĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR
-ÇÖREKOYU SERPİLİP ÖNCEDEN 220 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR
AFİYET OLSUN
Anahtar Kelimeler: SÜTLÜ BÖREK tarifi, SÜTLÜ BÖREK nasıl hazırlanır, SÜTLÜ BÖREK nasıl yapılır, SÜTLÜ BÖREK yemek tarifi, SÜTLÜ BÖREK yapılışı