SÜTLÜ BÖREK

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

- 4 YUFKA
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ veya TEREYAĞ
- 1 SU BARDAĞI BEYAZ PEYNİR veya ÇÖKELEK
- YARIM DEMET İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
- 2 YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI SÜT
- ÇÖREKOTU




HAZIRLANIŞI

-YUFKALAR İKİ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR
-SIRASIYLA HER PARÇANIN ÜZERİNEFIRÇAYLA SIVI YAĞ SÜRÜLÜR
-PEYNİR VE MAYDANOZ BİR KAPTA KARIŞTIRILIR
-YUFKALARIN GENİŞ KENARLARINA PEYNİR KOYULUP DÜRÜLÜR,BİR UCU SABİT KALACAK ŞEKİLDE DÖNDÜRÜLEREK YUVARLANIR
-BÜTÜN YUFKALAR BU ŞEKİLDE,YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR
-BİR KAPTA YUMURTA VE SÜT KARIŞTIRILIP BÖREĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR
-ÇÖREKOYU SERPİLİP ÖNCEDEN 220 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR

AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: SÜTLÜ BÖREK tarifi, SÜTLÜ BÖREK nasıl hazırlanır, SÜTLÜ BÖREK nasıl yapılır, SÜTLÜ BÖREK yemek tarifi, SÜTLÜ BÖREK yapılışı