şeftali pastası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

malzeme
1 paket margarin (eritmeden)
4.5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
vanilya
36 tane ceviz kabuğu

üzeri için
toz şeker
sarı ve kırmızı gıda boyası (ikisindende yarım çay kaşığı)
arzuya göre şeftali yaprağı

kreması
2,5 yemek kaşığı un (dolu dolu)
3 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı kakao karıştırılır.
sonra 2 su bardağı süt ilave edilip pişirilir.
piştikten sonra gidip gelip karıştırılıp soğutulur.
100 gr margarin ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri konup mikserlesakızlaşana kadar çırpılır.




HAZIRLANIŞI

yapılış
hamur yoğrulur.36 bezeye ayrılır.elle açılır.ortasına ceviz kabuğu konur.(ceviz kabuğunun yuvarlak kızmı hamura gelecek.)
toparlanıp ceviz kabuğu tepsiye gelecek şekilde dizilir pişirilir.
piştikten sonra kabuklar çıkartılıp kremalar boşluklara doldurulur.
iki hamur birbirine yapıştırılır.suyla eritilmiş gıda boyalarına yarım yarım batırılıp toz şekere bulanır.arzuya göre üstüne yaprak konur.

Anahtar Kelimeler: şeftali pastası tarifi, şeftali pastası nasıl hazırlanır, şeftali pastası nasıl yapılır, şeftali pastası yemek tarifi, şeftali pastası yapılışı