laz böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg yufka,1kg süt,1bardak un,1yumurta,1vanilya,1.5bardak şeker,3 kaşık tereyağ,şerbeti içinde 3bardak şeker 3.5bardak su,1kaşık karabiber tarifin en önemli malzemesidir




HAZIRLANIŞI

sütü şekeri unu yumurtayı ve 1tatlı kaşığı karabiberi muhallebi kıvamına gelene kadar pişir.tepsiye 1yufkayı yay,ikinciyide yay,3cü yufkanın yarısını yayıp muhallebiyi dök,geri kalan yufkalarıda üztüne yayıp,erittiğin tereyağı en üstüne dök.böreği kesip fırına sür.pişen böreği ılık halindeyken ılık olna şerbetide üstüne dökün.afiyet olsun.karadenizin en meşhur börğidir bu uımarım beğenirsiniz.

Anahtar Kelimeler: laz böreği tarifi, laz böreği nasıl hazırlanır, laz böreği nasıl yapılır, laz böreği yemek tarifi, laz böreği yapılışı