kabaklı kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet orta boy kabak
1 adet büyük boy soğan
1 bardak sıvı yağ(tercihim zeytinyağı)
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
1 paket hamur kabartma tozu
1-1,5 bardak un




HAZIRLANIŞI

kabaklar yıkanıp kabukları kazınarak soyulur.başları kesilip,
ince ince doğranır(rendelenmeyecek)çok ince çentikler halinde doğranmalıdır.soğan da aynı şekilde ince doğranır.
sonra sırayla; yumurtalar,yağ,yoğurt,un ve kabarma tozu,
tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır .mücver kıvamından biraz daha koyu bir hamur olmalıdır.bu arada 1 demet dereotu da ince ince kıyılıp bu karışıma ilave edilerek,
fırın tepsisi yağlanıp hafif unlanarak bu karışım tepsiye dökülür.üzeri kaşıkla biraz düzeltilir.175 derecedee 30-35 dk
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Biraz soğuduktan sonra kare
kare kesilip, sıcak servis yapılr. Afiyet olsuuuun.

Anahtar Kelimeler: kabaklı kek tarifi, kabaklı kek nasıl hazırlanır, kabaklı kek nasıl yapılır, kabaklı kek yemek tarifi, kabaklı kek yapılışı