kabaklı kek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet orta boy kabak
1 adet büyük boy soğan
1 bardak sıvı yağ(tercihim zeytinyağı)
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
1 paket hamur kabartma tozu
1-1,5 bardak un
HAZIRLANIŞI
kabaklar yıkanıp kabukları kazınarak soyulur.başları kesilip,
ince ince doğranır(rendelenmeyecek)çok ince çentikler halinde doğranmalıdır.soğan da aynı şekilde ince doğranır.
sonra sırayla; yumurtalar,yağ,yoğurt,un ve kabarma tozu,
tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır .mücver kıvamından biraz daha koyu bir hamur olmalıdır.bu arada 1 demet dereotu da ince ince kıyılıp bu karışıma ilave edilerek,
fırın tepsisi yağlanıp hafif unlanarak bu karışım tepsiye dökülür.üzeri kaşıkla biraz düzeltilir.175 derecedee 30-35 dk
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Biraz soğuduktan sonra kare
kare kesilip, sıcak servis yapılr. Afiyet olsuuuun.