arapaşı çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 tavuk göğüsü
bir tutam karabiber
bir tutam tuz
bir tutam kekik
bir tutam kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası




HAZIRLANIŞI

tavuk bol suda tuz k.biber kekik ve kırmızıbiberle haşlanır. daha sonra haşlanan tavuk güzelce didilir.
diğer yandan sıvıyağda un ve salça kavrulur topak olmayacak şekilde yavaşça tavuğun suyu konulur daha sonra didilmiş tavuklar da konur ve kaynatılır. limon sıkılıp sıcak servis yapılır.

Anahtar Kelimeler: arapaşı çorbası tarifi, arapaşı çorbası nasıl hazırlanır, arapaşı çorbası nasıl yapılır, arapaşı çorbası yemek tarifi, arapaşı çorbası yapılışı