Kaymaklı Waffle

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

# 4 çorba kaşığı elenmiş un
# 2 çorba kaşığı pudra şekeri
# 1 kahve fincanı krema veya duru kaymak
# 2 çay kaşığı kabartma tozu
# 2 yumurta (sarısıyla akı ayrılmış)
# 1 dolu çorba kaşığı erimiş tereyağı veya margarin
# 1 paket vanilya
# 1 çimdik tuz




HAZIRLANIŞI

Yumurtaların ayırmış olduğunuz aklarını, bir kapta kar haline gelene kadar havalandırarak çırpın. Derin bir kapta elenmiş un, pudra şekeri, krema, kabartma tozu, yumurta sarısı, vanilya, tuz ve erimiş margarini topaklandırmadan homojen şekilde çırpın. Diğer kaptaki kar haline getirdiğiniz yumurta akını bu karışıma ekleyin, ve çırpma teliye hafifçe karıştırın... Çok fazla karıştırmaktan sakının. Waffle'larınızın yumuşak ve leziz oluşunda yatan temel püf noktası budur. Isıtıp yağlamış olguğunuz Waffle makinanızın ortasına bir kepçe dolusu akıtıp, makinanızın kapağını kapatın. 5 dakika sonra tahta spatula yardımıyla Waffle'ınızı tabağa alıp, pudra şekeri, bal veya reçel ile süsleyebilirsiniz..
Benim şahsi tercihim, doğranmış çilek ve kaymakla süslenmesidir.
Hazırlamış olduğunuz hamurdan, waffle makinanızın ebatına göre 4-6 waffle çıkmaktadır. Kendi tarifimdir.
Yorumlarınızı bekliyorum
Afiyet olsun...

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Waffle tarifi, Kaymaklı Waffle nasıl hazırlanır, Kaymaklı Waffle nasıl yapılır, Kaymaklı Waffle yemek tarifi, Kaymaklı Waffle yapılışı