sebzeli pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 kişilik
2 adet orta boy domates
2 adet biber
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 su bardağı sıcak su
4-5 dal taze nane
yarım tavuk bulyon
tuz
HAZIRLANIŞI
pilav tavasına yağ konur. biberler ince ince kıyıldıktan sonra yağın içine atılır VE KIZARTILIR. domatesler küp küp doğranır. kızaran bibere ilave edilir. domatesler de biraz kızardıktan sonra salça ilave edilir. taze naneler saplarından ayrılıır ve yaprakları ince ince kesilir. doğranan naneler tavadaki karışıma ilave edilir ve bir kez harmanlandıktan sonra bulgur ilave edilir.bulgur 1 dakıka kadar karısımla bırlıkte kavrulur ve sıcak su eklenir. daha sonra bir tutam tuz atılır ve en son olarak yarım tavuk bulyon suyun içine atılır. suyunu cekene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN