BATIRIK

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 KİŞİLİK
4 FİNCAN(500GR) İNCE BULGUR
2 FİNCAN(250GR)KAVRULMUŞ VE ÇEKİLMİŞ YER FISTIĞI
2 FİNCAN KAVRULMUŞ VE ÇEKİLMİŞ SUSAM(YOKSA 250GR KAVRULMUŞ TAHİN)
2 FİNCAN DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
2 ORTABOY DOMATES
2 ORTABOY SALATALIK
1 DEMET MAYDANOZ
1 BAŞ ORTABOY KURU SOĞAN YADA 1DEMET YEŞİL SOĞAN
4 ORTABOY LİMON
1 DEMET YEŞİL NANE
1 ADET MARUL(MEVSİMİNE GÖRE)
10ADET HAŞLANMIŞ ASMA YAPRAĞI
5-6YAPRAK HAŞLANMIŞ LAHANA
TEPELEME 4 ÇORB.KAŞIĞI SALÇA(YAKLAŞIK 150GR)
TUZ
İSTEĞE BAĞLI OLARAK TURŞU,YEŞİL BİBER PUL BİBER




HAZIRLANIŞI

YER FISTIĞI VE CEVİZ İÇİNİ İKİ KISMA AYIRIN.BULGURA, AYIRDIĞINIZ BİR KISIM YER FISTIĞI,CEVİZ İÇİ VE SUSAMI(YADA TAHİNİ) İLAVE EDİN.SALÇA VE BAHARATLARI İLAVE EDİN.SONRA AZ KAYNAMIŞ SICAK SU VE DOMATES SUYU İLE KARIŞIMI ELLE YOĞURUN.SONRA MAYDANOZ,NANE,SALATALIĞI EKLEYİN VE YOĞURMAYA DEVAM EDİN.BULGUR YUMUŞADIKTAN SONRA ÜSTÜNÜ BASACAK KADAR SU EKLEYİN.DAHA SONRA AYIRDIĞINIZ 2.KISIM YER FISTIĞI VE CEVİZ İÇİNİ KARIŞIMIN YÜZEYİNE SERPİNİZ.İNCE KIYILMIŞ MARUL,HAŞLANMIŞ LAHANA YADA ASMA YAPRAĞINI EKLEYİN.TUZ VE LİMON İLAVESİNİDE YAPARAK SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN.

Anahtar Kelimeler: BATIRIK tarifi, BATIRIK nasıl hazırlanır, BATIRIK nasıl yapılır, BATIRIK yemek tarifi, BATIRIK yapılışı