MEYVELİ YAŞ PASTA
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
PANDİSPANYASI İÇİN
6YUMURTA
7 Y. K. ŞEKER
8 Y.K. UN
1 PK. KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA
KREMASI İÇİN
1 S.B SEKER
2 Y.K UN
1 LİMON KABUGU RENDESİ
1 YUMURTA
1 PK. VANILYA
2 S.B KADAR SÜT
100 GRAM KADAR MARGARİN
SÜSLEMESİ İÇİN MEVSIM MEYVELERİ
MUZ KIRAZ CİLEK KİVİ MANDALİNA NE VARSA YANİ
HAZIRLANIŞI
1- ŞEKERLE YUMURTAYI MİKSERLE 5 DAK KADAR CIRPIN.
2- KALAN MALZEMEYI EKLEYIP KARISTIRIN YAGLANMIS PASTA KALIBINA DÖKÜP 250 C DE PİŞİRİN . ( FIRINI SIK SIK ACMAYIN Kİ KEK SÖNMESİN BEN YAKLASIK 25-30 DAK KADAR PİŞİRİYORUM 15 DAK DAN SONRA FIRININIZ CAMLI DEGILSE ACIP 1 KERE BAKIN )
KREMASI
1-MARGARİN VE VANILYA HARİÇ BUTUN MALZEMEYI KARISTIRIP OCAKTA PİŞİRİN.
2- KERMANIZIN KIVAMI SIZE KOYU GELIRSE OCAKTAN ALDIKTAN SONRA SÜT EKLEYIP İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GETİREBİLİRSİNİZ.
3-OCAKTAN ALDIKTAN SONRA MARGARINI VE VANILYAYI EKLEYIN .
SON OLARAK PASTANIZI İP YARDIMIYLA 2 YE BOLUN BICAKLA BECEREMIYORUM BEN İPLE KESIYORUM KREMADA PASTADA SOGUK İKEN PASTANIN ARASINA VE ÜSTÜNE KRMA SÜRÜN VE PASTANIZI SÜSLEYİN .
NOT EGER PASTANIZIN KENARLARI SERT İSE KITIR KITIR İSE PORTAKAL SUYU İLE YUMUSATIN HEM LEZZETTE KATIYOR.
UMARIM BEGENIRSINIZ AFIYET OLSUN.