Su Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr. tereyağı
1 tencere sıcak su
1 kap dolusu soğuk su
alabildiği kadar un.
peynir
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
1. 4 yumurta ile 1 çay bardağı sütü iyice çırpın.Üzerine orta kıvamda bir hamur oluncaya kadar un ve tuz ekleyerek yoğurun.
2 . Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 8 bezeye ayırın.Her bir bezeyi altına un serperek oklava ile yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın.
3 . Açtığınız bezeleri yapışmaması için aralarına gazete kağıdı koyarak üstüste dizin.
4 . Bir tencerede suyu kaynatın,kaynayınca tuzunu ekleyin.Bir kapta da soğuk suyu hazır edin.Açmış olduğunuz hamurunuzu önce sıcak tuzlu suya batırın,delikli süzgeçle oradan alıp soğuk suya daldırın.Elinizle yapışmaması için açtırarak yıkayın biraz süzüp alın.
5 . Sudan geçirdiğiniz hamurunuzu bir tavaya veya tepsiye alın,büzdürerek yerleştirin.Üzerine önceden erittiğiniz tereyağını sürün.
6 . Bu işlemi dört kat hamurla tekrarladıktan sonra araya peynirve maydanozla hazırladığınız içinizi ekleyin.
7 . İç harcın üzerine tekrar dört kat hamurla aynı işlemleri yapın.En üstünü hamurla kapatın.Tereyağını üzerine sürün.
8 . Ocakta iki tarafı iyice kızarana kadar altüst ederek pişirin.