Ekşili Kabak
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 çorba kaşığı salça
100 gr mercimek
1 baş sarmısak
1 avuç nohut
2 baş soğan
1 kg kabak
2 adet limon
kuru nane
margarin
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıydığınız soğanları yağda öldürün, salça ekleyip biraz daha pişirin. Halka halka kestiğiniz kabakları ve önceden haşladığınız mercimek ve nohudu, 2 bardak sıcak su ve tuzla birlikte tencereye katıp, pişirin. Yemeği ateşten almadan 5 beş dakika önce üzerine, havanda dövüp limon suyuyla karıştırdığınız sarmısaklı sosu dökün, iki kaşık kuru nane gezdirin ve ateşten alın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Ekşili Kabak tarifi, Ekşili Kabak nasıl hazırlanır, Ekşili Kabak nasıl yapılır, Ekşili Kabak yemek tarifi, Ekşili Kabak yapılışı