ARMUT KURABİYE

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

BİR PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA),1 YUMURTA,BİR BARDAK PUDRA ŞEKERİ,YARIM BARDAK CEVİZ,YARIM BARDAK SUSAM,BİR ÇAY KAŞIĞI TARÇIN,1 PAKET KABARTMA TOZU, KARANFİL, ALDIĞI KADAR UN




HAZIRLANIŞI

ÖNCE YARIM BARDAK SUSAM KAVRULUR SOĞUMASI BEKLENİR.DAHA SONRA MARGARİN PUDRA ŞEKERİ YUMURTA YOĞRULUR İÇİNE SUSAM,CEVİZ VE TARÇIN KONUP KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA ALDIĞI KADAR UN KONUP YOĞURULUR.KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.HAMUR CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYRILIR VE ARMUT ŞEKLİ VERİLİR.ÜSTÜNE BİRER TANE KARANFİL BATIRILIR(SİVRİ KISIMLARI ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE)170 DERECELİK FIRINDA 30-35 DK HAFİF PEMBELEŞENE DEK PİŞİRİLİR.SERVİS YAPARKEN İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ DE İLAVE EDİLEBİLİR.AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: ARMUT KURABİYE tarifi, ARMUT KURABİYE nasıl hazırlanır, ARMUT KURABİYE nasıl yapılır, ARMUT KURABİYE yemek tarifi, ARMUT KURABİYE yapılışı