kabak püresi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet sakız kabağı, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 çorba kaşığı un.
üzeri için yoğurt, sarımsak, kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI
KABAKLARI ALACALI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN, DAHA SONRA BİR TENCERE SUDA KABAKLARI HAŞLAYIN. KABAKLAR HAŞLANDIKTAN SONRA SÜZÜP TENCEREYE TEREYAĞINI VE UNU KOYUP KAVURALIM, İÇERİSİNE HAŞLADIĞIMIZ KABAKLARI ATIP KARIŞTIRALIP.. KABAKLAR PATATES PÜRESİ GİBİ KIVAMA GELECEKTİR. SONRA Bİ BORCAMA ALIP BİRAZ SOĞUMASINI BEKLEYİN, ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDU VE YAĞDA KIZDIRILMIŞ PUL BİBERİ DÖKÜN VE SERVİS YAPIN. AFİYET OLSUN...
Anahtar Kelimeler: kabak püresi tarifi, kabak püresi nasıl hazırlanır, kabak püresi nasıl yapılır, kabak püresi yemek tarifi, kabak püresi yapılışı