DEHRÜCET

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500GR BULGUR
ALABİLDİĞİNE UN
TUZ SU
SOSU İÇİN 5DOMATES MAYDANOZ 1SU BARDAĞI SIVI YAĞ YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 1 BAŞ SARIMSAK




HAZIRLANIŞI

öncelikle bulguru ıslatıp şişmesi beklenir,sonra alabildiğine un ile yoğrulur ( elde ovalanacak şekilde olana kadar) sonra elde küçük küçük yuvarlanarak ortasına parmak basılır bu işlem bittikten sonra bu köftecikler haşlanır.haşlandıktan sonra tepsiye konur ve sos hazırlanır.sosu hazırlarken önce sarımsak ayıklanıp ezilir sonra bi tavada salça,rendelenmiş domates,yağ ve sarımsak pişirilir kıvama geldiği zaman hazırladığımız ve haşladığımız bulgur köftelerinin üzerine dökülür en son olarak da küçük doğranmış maydanozlar ilave edilip turşu ve ayran ile servis yapılır AFİYET OLSUN...

Anahtar Kelimeler: DEHRÜCET tarifi, DEHRÜCET nasıl hazırlanır, DEHRÜCET nasıl yapılır, DEHRÜCET yemek tarifi, DEHRÜCET yapılışı