KASTAMONU ÇITIRI

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Bir miktar bayat ekmek
Bir iki çorba kaşığı salça
Bir iki çorba kaşığı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı pul biber
Nane, kekik,bir miktar dövülmüş sarımsak




HAZIRLANIŞI

Bayat ekmekler ufak ufak doğranır, tavaya sıvı yağ ve salça konur. Pul biber nane, sarımsak ve kekik ilave edilir salça yağda iyice eridikten sonra bayat ekmekler ilave edilerek ocağın altı kısılır. Ekmekler yavaş yavaş çevrilerek cips gibi iyice kurumaları sağlanır. Geniş bir kaba dökülerek aperatif yiyecek olarak, kahvaltılarda, kokteyllerde vb ikram edilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak çorbalara da katılabilir. Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: KASTAMONU ÇITIRI tarifi, KASTAMONU ÇITIRI nasıl hazırlanır, KASTAMONU ÇITIRI nasıl yapılır, KASTAMONU ÇITIRI yemek tarifi, KASTAMONU ÇITIRI yapılışı