Bademli Sarma Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 Adet yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 Su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı irmik
Şurubu için
2.5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Vanilya
İçi için
150 gr frambuaz marmelatı
1 Su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için
Yarım su bardağı bütün badem
50 gr krem şanti
Frambuaz
2 Adet taze incir




HAZIRLANIŞI

Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın.
1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın.
Tepsiye yağlı kağıt serin.
Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün.
220 dereceli fırında 10 dakik pişirin.
Bu arada şurubu hazırlayın.
3 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri kaynatın.
Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin.
Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün.
Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın.
Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün.
Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin.
Dilimleyip, servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Bademli Sarma Tatlı tarifi, Bademli Sarma Tatlı nasıl hazırlanır, Bademli Sarma Tatlı nasıl yapılır, Bademli Sarma Tatlı yemek tarifi, Bademli Sarma Tatlı yapılışı