EYLÜL SOSLU MAKARNA

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 paket spagetti makarna
2 adet domates (domatesin lezzetli olması önemli)
4 diş sarımsak
10-15 yaprak taze fesleğen
tuz
karabiber
pulbiber
sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Makarnalar arzu edilen dirilikte haşlanır
Haşlanan makarnalar soğuk sudan geçirilmeden sadece suyu süzülerek bir tarafta bekletilir.

Bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvıyağ (arzu edilirse tereyağı eklenebilir)
istenilen miktarda karabiber konur..
sarımsaklar kalın bir bıçakla ezilerek içine katılır (sarımsakların dövülmemesi önemli)
pul biber konup kavrulur..
2 adet ortaboy domates kabukları ile birlikte 4'e bölünerek kavurduğumuz sarımsaklara katılarak çok ezilmeden arasıra karıştırılarak pişirilir.
daha sonra taze fesleğen yaprakları doğranmadan içine katılır.. beraber bir iki dakika pişirildikten sonra tuz konulur ve haşlanan makarnalar içine katılır.. iki dakika daha hepsi birlikte pişirildikten sonra üzerine permasan peynir rendesi serpilerek (arzuya göre) servis yapılır.

Afiyet Olsun

Öznur Tunçelli

Anahtar Kelimeler: EYLÜL SOSLU MAKARNA tarifi, EYLÜL SOSLU MAKARNA nasıl hazırlanır, EYLÜL SOSLU MAKARNA nasıl yapılır, EYLÜL SOSLU MAKARNA yemek tarifi, EYLÜL SOSLU MAKARNA yapılışı