kuzu güvec
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu eti
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
4 adet sivri biber
tuz
karabiber
sıvı yağ
üzerine randelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
etlerimizi yıkadıktan sonra süzgeç içerisine alıp suyunu süzüyoruz. . yeşil biberleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini alıp doğruyoruz. domateslerimizin kabuklarını soyup etlerin boyunda doğruyoruz. kuru soğanı, sarımsağı soyup ince ince doğrayıp tavamızın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağla ocağa alıyoruz. ardından etlerimizi de ocağa alıp kavuruyoruz biraz kavrulamaya baslayınca biberlerimizi ilave ediyoruz ardından domatesleri ve hemen ardından tuz ve karabiberi ilave edip kısa süreli kavuruyoruz. buradan güveç içerisine alıp üzerine rendelenmiş kaşarı serpiyoruz. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da 10 dakika pişiriyoruz.
NOT güveciniz yoksa borcam da da cok güzel oluyor!!!
AFİYET OLSUN.