ağartmalı turşu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3tane patlıcan
15-20 yeşil biber
1kelle sarmısak
3 tane kırmızı bursa biberi
1 su bardağı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1.5 limon
yeteri kadar su




HAZIRLANIŞI

patlıcanlar biberler ve kırmızı biberler közlenir yada haşlanır.
ayrı bir yerde soğumaya bırakılır.başka bir yerde sarmısaklar tuzla dövülür.el mikseriyle sarmısaklar azar azar zeytinyağı ilave edilerek çırpılır.not mikserin tek çubuğu olacak. ağartma işlemi bittikten sonra çırpılan sarmısaklara limon syu ilava edilir.karıştırılıp sebzelerin üstüne dökülür.ve göz kararı suda ilave edilir.buzdolabında 1 gün bekletilip servise hazırlanır.

Anahtar Kelimeler: ağartmalı turşu tarifi, ağartmalı turşu nasıl hazırlanır, ağartmalı turşu nasıl yapılır, ağartmalı turşu yemek tarifi, ağartmalı turşu yapılışı